Top consumator

15. 10. 2018
Telefonie:

Retaileri:

BANCI:
Nota: acest top este realizat pe baza frecventei cumulate a aparitiei numelui in toata presa centrala online din ziua curenta.

TOPUL Restaurantelor:

Comunicate de presa

"Răzmerița" de la NIRO și sprijinitorii din umbră

Monday 23 November 2009
Zilele trecute, atmosfera pașnică de la Complexul "Dragonul roșu" a fost tulburată de o "răzmeriță" a comunității chineze din zonă. Pretextând un protest împotriva introducerii unei taxe în parcarea amenajată, o grupare a comercianților din zonă a distrus barierele electronice, cabinele de taxare și au încercat să pătrundă în birourile administrației, fiind cu greu opriți de serviciul de pază. Tulburări s-au produs și în zilele următoare, în ciuda eforturilor de mediere întreprinse de reprezentanți ai ambasadei chineze.

Motivul real al acestor proteste devenite contondente îl constituie intenția administrației complexului de a desființa zona de tarabe, unde de doi ani circa 1000 de comercianți funcționează ilegal, fără a plăti chirii sau taxe. Tot de doi ani, Primăria Sectorului 2, condusă de generalul-primar Onțanu, evită să pună în aplicare deciziile de dezafectare a zonei - care este proprietatea NIRO Group - și de asanare a ei de un comerț ilicit care înflorește sub ochii responsabililor primăriei, în timp ce mafia chineză a luat în stăpânire zona, organizând acțiuniule de protest și dedându-se la amenințări și distrugeri materiale.

Primarul Onțanu promisese că va lua măsuri pentru a readuce lucrurile la normal, însă a renunțat sub presiunea intreselor electorale.

Vă prezentăm mai jos comunicatul emis de NIRO Group, precum și nota adresată Ambasadei Chinei la București.

"COMUNICAT

In urma actiunilor violente generate de un grup de peste 400 de comercianti chinezi in ziua de 17 noiembrie a.c., in zona Comerciala Dragonul Rosu, soldate cu distrugeri materiale si evacuarea de urgenta a intregului aparat administrativ cu ajutorul fortelor de ordine, intreaga activitate a fost paralizata, iar furnizarea de utilitati a fost intrerupta preventiv pana in momentul in care toate activitatile vor putea fi reluate in conditii de siguranta.

Numai prezenta fortelor de ordine a facut ca actele de violenta sa nu aiba repercursiuni mai grave, iar grupul sa fie imprastiat.

Jandarmeria si politia desfasoara activitati specifice pentru identificarea persoanelor care au instigat la organizarea actiunilor violente si a celor care s-au dedat la acte de violenta, pentru a fi trase la raspundere.

Activitatea in zona va fi reluata, cu garantia ca astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

Mentionam ca si anul trecut un astfel de grup violent alcatuit din comercianti chinezi, a devastat toate birourile administratiei, imprejurare in care pe fondul violentelor manifestate, o tanara angajata speriata de cele intamplate, a pierdut sarcina, iar mai multi angajati au demisionat.

Nu dorim altceva decat garantia ca nu vor mai avea loc astfel de acte de violenta, iar dialogul sa fie calea pe care sa se rezolve toate problemele. De mentionat ca acest grup infractional constituit din comercianti chinezi, isi are nucleul in zona veche a targului Niro, din Sos. Colentina, zona pe care societatea noastra nu o mai administreaza de peste doi ani, toate constructiile fiind neutralizate iar autorizatiile de functionare nu exista.

Primaria Sectorului 2, competenta sa dispuna demolarea, nu a raspuns solicitarilor noastre de intrare in legalitate, din motive pe care nu le cunoastem.

Comerciantii chinezi predispusi la astfel de manifestari trebuie sa inteleaga faptul ca se afla pe teritoriul Romaniei si sunt obligati sa respecte toate legile romanesti, de la cele care reglementeaza activitatile comerciale pana la ordinea si linistea publica.
Suntem o societate privata, iar masurile administrative trebuiesc intelese ca atare, pentru ca o astfel de zona nu poate functiona fara un aparat administrativ bine pus la punct si fara fonduri. In acest moment societatea noastra este pusa in imposibilitatea de a efectua plati, de a onora salariile angajatilor si de a se achita de datorii la Bugetul de Stat, angajatii simtindu-se inca amenintati de eventuale actiuni violente.

Ne cerem scuze atat vizitatorilor cat si comerciantilor care nu au avut nici o implicare in aceste evenimente, cu mentiunea ca imediat ce vom avea garantia instaurarii unui climat legal de munca vor fi reluate toate activitatile administrative pentru buna functionare a intregii zone, avand sprijinul tuturor institutiilor Statului.


Administratia Complexului Comercial Dragonul Rosu"


"AMBASADA REPUBLICII POPULARE CHINEZE IN ROMANIA
Excelentei Sale Domnului Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar la Republicii Populare Chineze la Bucuresti

Excelenta Voastra,

Urmare a incidentelor provocate in ultimele zile de un grup de comercianti chinezi ce isi desfasoara activitatea in complexul Dragonul Rosu, noi, angajatii NIRO INVESTMENT GROUP dorim sa aducem la cunostinta Dumneavoastra cele ce urmeaza.

Dupa cum cunoasteti, NIRO INVESTMENT GROUP a facut importante investitii pentru modernizarea si dezvoltarea zonei comerciale DRAGONUL ROSU, in prezent aceasta fiind cea mai mare zona comerciala din Europa.

In ultimii 15 ani NIRO INVESTMENT S.A. a avut o colaborare apropiata, prieteneasca cu Ambasada Republicii Populare Chineze si s-a aflat intodeauna alaturi de comunitatea oamenilor de afaceri chinezi cu care a avut contacte amicale, de colaborare si respect reciproc.
Apropierea dintre noi s-a manifestat si in momentele grele prin care a trecut poporul chinez in urma cutremurului din provincia Sichuan dar si in momentele de bucurie si aniversare pe care le-am celebrat impreuna.

Ne amintim cu placere de actiunile organizate impreuna cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze si de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si China, la care am participat in numar mare sarbatorind alaturi de prietenii nostri chinezi.

Cunoastem ca NIRO INVESTMENT S.A. doreste ca aceasta relatia apropiata cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucuresti sa continue si in viitor, in spiritul prieteniei ce leaga popoarele tarilor noastre.

In acelasi timp, trebuie sa va aratam ca, in ultimii 2 ani, in cadrul comunitatii comerciantilor chinezi ce activeaza in zona comerciala Dragonul Rosu s-a detasat un grup care a apelat in mod repetat la actiuni violente pentru solutionarea unor pretentii si care a respins constant calea dialogului si de rezolvare amiabila a eventualelor probleme aparute.

Astfel, va reamintim ca in data de 14.07.2008, un grup de comercianti chinezi a declansat o actiune violenta, in timpul careia au fost devastate birourile societatii noastre, au fost distruse bunuri si a fost agresat personalul si fortele de ordine prezente.
Intreg personalul societatii noastre este inca profund marcat de drama unei colege mai tinere care, in urma socului, a pierdut o sarcina.
Familia colegei noastre se afla in suferinta in continuare iar alaturi de aceasta sufera si familiile celor peste 1.000 de angajati ai societatii noastre.

Chiar si dupa savarsirea acestor fapte deosebit de grave de catre acest grup violent de comercianti chinezi care, pe langa faptul ca au comis abateri de la legalitate ce produc si traume directe unor oameni, am considerat ca trebuie mentinut dialogul civilizat, amical.

Se pare ca gesturile noastre de prietenie au fost gresit intelese de acest grup de comercianti chinezi care au continuat aproape constant sa se manifeste violent pentru ca in data de 17.11.2009 actiunile lor iresponsabile sa culmineze cu fapte de o gravitate inacceptabila in nici o tara din lume.

Astfel, acestia, in data mentionata, in jurul orei 11.40 a pornit o serie de actiuni violente, organizate, distrugand bunuri ale societatii noastre si agresand personalul de paza si administratie a complexului Dragonul Rosu.

Mai grav, au atacat cu pietre si obiecte contondente fortele de ordine ale Politiei Romane si Jandarmeriei Romane care se afla in zona.

Grupul de comercianti chinezi a ignorat complet apelurile fortelor de ordine ale statului roman de a inceta orice violenta si au patruns prin forta in cladirea Mega Shop, incercand sa agreseze inca o data personalul nostru.
Nu au reusit sa faca acest lucru doar datorita actiunilor ferme ale organelor de ordine.

In situatia creata si ca urmare a inducerii unei stari de frica, nesiguranta fizica si de teama unor noi actiuni violente, S.C. NIRO INVESTMENT S.A. a fost obligata sa-si evacueze de urgenta intreg personalul.
Suntem convinsi ca nici noi si nici familiile noastre nu vom uita cum colegele noastre fugeau plangand catre autobuze, protejate de fortele de ordine.

Este evident ca , in situatia creata, S.C. NIRO INVESTMENT S.A. nu mai poate furniza servicii de paza, curatenie, paza contra incendiilor, administrare si nici nu mai poate furniza utilitatile necesare functionarii complexului.

Am fost asigurati ca NIRO INVESTMENT S.A. este gata oricand sa poarte un dialog civilizat, bazat pe respect reciproc si incredere, dar nu va ceda sub nici o forma actiunilor de forta si manifestarilor violente.

Trebuie sa va informam ca, in situatia actuala, cei 1.000 de angajati ai societatii noastre nu isi pot relua activitatea iar societatile noastre nu isi pot indeplini obligatiile legale fata de autoritatile si institutiile romane. Din data de 17.11.2009 activitatea societatilor noastre este paralizata cu consecinte extrem de grave in plan fiscal, economic, financiar si chiar legal, deoarece nu s-au putut efectua plati catre bugetul de stat, catre banci, parteneri de afaceri si nici pentru salariile cuvenite angajatilor.

Cei 1.000 de angajati ai societatilor noastre, la fel ca si cei peste 10.000 de angajati ai comerciantilor din zona Dragonul Rosu, sunt oameni pasnici si care au ca singura sursa de venit pentru familiile lor salariile pe care le primesc, iar intreruperea activitatii in complex ii pune intr-o situatie extrem de grava cu repercusiuni sociale serioase.

Mentionam ca nici un comerciant din celelalte comunitati care isi desfasoara activitatea in complexul Dragonul Rosu nu s-a alaturat actiunilor violente ale acestui grup de comercianti chinezi, care de altfel nu au fost sustinuti nici de cea mai mare parte a comerciantilor de origine chineza.

Suntem convinsi ca intelegeti gravitatea situatiei produse de acest grup de comercianti chinezi cat si repercusiunile actiunilor acestuia asupra vietii a zeci de mii de familii.

Nu putem decat sa speram ca, in curand, vom putea munci din nou in liniste, in pace si ne vom putea castiga painea in mod cinstit.

Va rugam sa primiti, Excelenta, asigurarea inaltei noastre consideratii.

Va saluta cu deosebita stima,

Cei 1.000 de angajati ai NIRO INVESTMENT GROUP si familiile lor"

Niro (01) Niro (01)
Niro (03) Niro (03)

<< back to overview ::: Index Comunicate de presa ::: Târgul locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități a fost un succes >>
| | Accesari: 4572 |